Boxer och deras bredband

Boxer är en bredbandsleverantör i Sverige som erbjuder fast bredband via fiber. Fiber har idag bäst prestanda när det kommer till internetlösningar, och är därmed den bästa lösningen att leverera snabbast internethastighet. Boxer levererar sina tjänster till privatpersoner. Boxer är en pålitlig leverantör som funnits länge på marknaden och erbjudit sina tjänster sedan år 1999.

Olika paket, fler valmöjligheter

Boxer erbjuder fler valmöjligheter med deras olika paket. De hastigheter som Boxer erbjuder är bredband10, bredband100 och bredband200, samt olika bredbands och tv-paket för de som vill kombinera både bredband och TV-tjänster.

Vilken hastighet ska man välja

Beroende på vad man gör så bör man välja hastighet därefter. När man streamar film och spelar spel krävs högre hastighet då det går åt mycket data att ladda ner en film eller ett spel. Men om man bara använder internet för att man till exempel behöver det i arbetet eller till studier krävs inte lika hög hastighet. Bredband10 är för dem som inte surfar så mycket och mest strökollar på internet medan bredband200 är för de som spelar eller tittar på massa filmer. Om man är lite mittemellan så bör man välja bredband100, som är för just det.

Stadsnät och fiber

Om man har ett öppet stads och fibernät så kan man ansluta sig till boxers bredband då de levererar sina tjänster i de flesta stadsnäten. Om man kan ansluta sig till flera leverantörer i sin bostad så har man med största sannolikhet ett öppet stadsnät, men om man är osäker så kan man ta reda på vad som gäller för bostaden. På boxers hemsida kan man ta reda på om dem levererar sina bredbandstjänster till en specifik adress. Men några av näten boxer levererar till är Telia, Seom, Skellefteå kraft, Bollnäs energi, Öresundskraft, Wexnet och många fler. Fiber är den snabbaste bredbandsanslutningen som finns på marknaden idag. Om man har ett öppet stads och fibernät så kan man förmodligen ansluta sig till boxers bredband.

Boxer erbjuder även routers och digitalboxar

Bor man i ett stort hus med tjocka väggar eller är man många i samma hushåll som ska nyttja internet är det bra att installera en router. Med boxers router kan alla i hushållet njuta av ett snabbt internet och en bra uppkoppling. Boxer hjälper även till med installationen av routern om man är i behov av det.

Digitalbox och TV-moduler

Boxer erbjuder även digitalboxar och TV-moduler vid tecknande av någon utav deras TV-tjänster. Dessutom hjälper dem till att installera enheterna om man är i behov av det.

Hemtelefoni och TV-tjänster

Om man vill ha allting samlat, bredband, telefon och tv så är boxer ett bra val. Man slipper också att ha flera olika leverantörer och fakturor att hålla koll på, för att underlätta i sin vardag.

Boxer erbjuder bred kundservice

Boxer erbjuder bred kundservice om man är i behov av det. Man kan både mejla och ringa men också hitta väldigt bra information på deras hemsida.

Självbetjäning på “mina sidor”

På “mina sidor” som man hittar på boxers hemsida, får man en överblick över sina abonnemang och fakturor. Man kan också ändra abonnemangsform samt mycket mer.

Installationshjälp av en erfaren tekniker

Om man inte vill eller kan installera bredbandet eller modemet själv så kan man ta hjälp av boxers erfarna tekniker, som gör hembesök och hjälper till med installation och montering. Och man kan alltså bara njuta av att surfa med sitt nya bredband.

Faktura och betalning

Boxer erbjuder både e-faktura, pappersfaktura samt betalning via autogiro. Om man väljer att betala via autogiro dras det pengar automatiskt från förvalt konto, med detta alternativ behöver man inte vara orolig att glömma en betalning.

Säkerhetspaket

Med boxers säkerhetspaket blir man skyddad mot virus och hackare. I paketet från F-secure ingår antivirusskydd, bankskydd och surfskydd. Man kan också spåra till exempel datorn vid stöld eller om man har förlagt den. I säkerhetspaketet ingår också barnskydd, så att man kan begränsa barnens surftider, då dem har en tendens att sitta lite för länge ibland, och för att man som förälder ska få bättre koll.

Sammanfattning och omdöme

Sammanfattningsvis bör man välja boxer som internetleverantör för att:

  • Bra utbud och uppkoppling
  • Inga startavgifter vid tecknande av abonnemang
  • Erbjuder förmånliga priser
  • Erbjuder router, med installation om man vill och behöver
  • Erbjuder olika paket och tillbehör såsom routers
  • Bred kundservice med många möjligheter att få svar på sina frågor
  • Erbjuder även hemtelefoni och TV-tjänster
  • Erbjuder installationshjälp av erfarna tekniker
  • Erbjuder flera betalningsalternativ
  • Erbjuder säkerhetspaketet F-secure, med barnskydd

Med andra ord så bör man välja boxer om man vill ha ett pålitligt bredband av en erfaren leverantör som funnits länge på marknaden. De tar inte ut några startavgifter som vissa leverantörer annars kan göra. Man kan också välja något av boxers alla tv-paket i kombination med sin bredbandstjänst för att ha allt samlat på ett och samma ställe, för enkelhetens skull.

Vårt betyg: 4.25/5

Se erbjudanden från Boxer här

Vill du jämföra mer?

Se fler operatörer