Telia och deras bredband

Telia är en mobiloperatör som levererar både mobiltelefoni och bredbandstjänster. De levererar sina tjänster via fast och mobilt bredband och levererar till både privatpersoner och företag.

Bredband via fiber

Telia levererar sitt fasta bredband via fiber. Telia har ansvarat för Sveriges telefonnät länge och var bland de första som började bygga fibernätet.

Dela internet via mobilen med mobilt bredband

Med mobilt bredband kan man dela internet via mobiltelefonen och surfa på flera enheter samtidigt. Surfa på datorn, streama film på tvn eller på surfplattan med Telias mobila bredband. Precis som ett WIFI men med mobilen. Det är en av många fördelar med att ha mobilt internet. Du kan alltså surfa vart som helst och när som helst.

Surfa vart som helst

Med mobilt internet behöver man inte tänka på vart man befinner sig eller på någon räckvidd, som man måste göra med fast bredband. Detta behöver man inte tänka på när man har mobilt internet, utan då kan man surfa vart som helst.

Både e-handel och i butik

Telia finns både som e-handelsbutik och som fysisk butik och man kan därför välja om man vill beställa deras tjänster på nätet eller om man vill gå direkt till någon av Telias alla butiker som finns i Sverige. Telia säljer även mobiltelefoner och surfplattor med mera, därför kanske man vill besöka en fysisk butik istället för att vänta på att få telefonen eller surfplattan levererad.

Få hjälp med installationen av en erfaren tekniker

Om man behöver hjälp med installation och inkoppling i hemmet så kan man ta hjälp av Telias erfarna tekniker. De hjälper till med installation, montering, inställningarna på datorn samt att dra kablar. Sen kan man bara njuta av sitt förinstallerade och monterade bredband.

Kundservice

Telia har en bred kundservice om man är i behov utav hjälp. Man kan både ringa, mejla, besöka en av deras butiker eller hitta massor av information på deras hemsida.

Telias app

Med telias app kan man få mer kontroll över sina abonnemang, här kan man bland annat byta abonnemang, avsluta abonnemanget eller se över sina fakturor samt mycker mer.

Sammanfattning och omdöme

Sammanfattningsvis bör man välja Telia som internetleverantör för att:

  • Erbjuder både fast och mobilt internet
  • Okej priser
  • Erbjuder flera olika tjänster och paket
  • Erbjuder bred kundservice
  • Man kan få hjälp med installationen av bredbandet av en erfaren tekniker
  • Självbetjäning via telias app

Telia är alltså en pålitlig leverantör som funnits länge på marknaden. De var en av de första att erbjuda fiber och har fått många bra omdömen.

Vårt betyg: 3.75/5

Se erbjudanden från Telia här

Vill du jämföra mer?

Se fler operatörer