Tele2 (f.d. Comhem) och deras bredband

Tele2 är en internetleverantör i Sverige men levererar även mobiltjänster och tv-tjänster. 2018 köpte Tele2 upp Comhem och sedan 2021 så finns inte nannet kvar och alla Comhems tjänster går under Tele2s namn. De erbjuder fast bredband via fiber och mobilt bredband och levererar sina tjänster både till privatpersoner och företag. Tele2 är en pålitlig leverantör som har levererat sina tjänster sedan år 1983 och har alltså en bred erfarenhet inom branschen. Tele2 är en av Sveriges ledande leverantörer och har idag cirka 1,5 miljoner nöjda kunder.

Många valmöjligheter

Med Tele2 finns det många olika paket att välja bland, just för att man ska hitta det som passar bäst. Men utöver de olika paket som finns hos Tele2, erbjuder dem även andra tjänster, produkter och tillbehör.

Router

Med mobilt bredband behöver man nödvändigtvis inte en router, men precis som med andra uppkopplingar som ADSL eller fiber så blir internet slöare ju fler som använder sig utav det. Och om man är en stor familj och bor i ett stort hus med tjocka väggar kan det störa WIFI-signalerna, därför är det bra att införskaffa en router. Med andra ord så är det inte nödvändigt om det inte är tänkt att flera ska använda sig utav det eller om man inte bor i ett stort hus med många rum.

Tv-tjänster

Tele2 erbjuder även tv.tjänster och flera olika kanalpaket.

Dela internet via mobilen

Med mobilt bredband kan man dela internet via mobiltelefonen och surfa på flera enheter samtidigt. Surfa på datorn, streama film på tvn eller på surfplattan med Tele2s bredband. Precis som ett WIFI men med mobilen. Det är en av många fördelar med att ha mobilt internet. Du kan alltså surfa vart som helst och när som helst.

Surfa vart som helst

Med mobilt internet behöver man inte tänka på vart man befinner sig eller på någon räckvidd, som man måste göra med fast bredband. Detta behöver man inte tänka på när man har mobilt internet, utan då kan man surfa vart som helst.

Bästa bredbandet i Sverige enligt tester

Enligt mätningar från streamingjättarna netflix och youtube har deras nät presterat på topp, det finns också tester som uttrycker att Tele2 har snabbast bredband i Sverige.

Tele2s egna streamingtjänst

Comhemplay+ heter Tele2s egna streamingtjänst. Här finns ett brett utbud av både gamla och nya filmer. Man kan streama filmer på flera olika enheter med comhemplay+. Om man är kund hos comhem, boxer, tele2 eller comviq bjuder Tele2 på deras streamingtjänst i ett år.

Tele2 erbjuder bred kundservice

Med Tele2s kundservice kan man både ringa och skriva om man är i behov av hjälp. Man kan också få många svar på sina frågor via deras hemsida.

Självbetjäning på “mina sidor”

På Tele2s hemsida kan man logga in på “mina sidor”, där kan man få en överblick över sina abonnemang och fakturor.

Olika betalningsalternativ

Tele2 erbjuder e-faktura, pappersfaktura och autogiro. Att välja autogiro som betalning gör att man inte behöver tänka på fakturor eller att man ska komma ihåg att betala varje månad. Utan allt sköts automatiskt och är därför ett betalningsalternativ att rekommendera.

Tele2 erbjuder studentrabatt

När man är student så vet alla att man inte har så mycket pengar. Tele2 är också medvetna om detta och vill att alla ska få ta del av deras tjänster och därför erbjuder dem en studentrabatt till alla studenter.

Digital installationsguide

Om man behöver hjälp med installation så erbjuder Tele2 en digital installationsguide. På deras hemsida har dem videos som visar steg för steg hur man ska gå tillväga för att installera sitt bredband. Och har man även köpt en router via Tele2 finns även en guide för det.

Även hembesök av tekniker

Men om man mot förmodan inte lyckas lösa det via installationsguiderna erbjuder Tele2 även hembesök av en erfaren tekniker som sköter installationen åt en.

Sammanfattning och omdöme

Sammanfattningsvis bör man välja Tele2 som internetleverantör för att:

 • Pålitligt och snabbt nät med en erfaren leverantör
 • Förmånliga priser
 • Erbjuder studenter lägre priser
 • Tele2 erbjuder många valmöjligheter, tjänster och produkter
 • Enligt mätningar har Tele2 det snabbaste bredbandet och uppkopplingen
 • Enligt streamingjättarna netflix och youtube har Tele2s bredband presterat på topp
 • Erbjuder bred och bra kundservice, både via chatt och telefon
 • Självbetjäning på “mina sidor”, där man kan få en bred överblick över sina abonnemang
 • Erbjuder flera betalningsalternativ
 • Tele2 erbjuder en digital installationsguide så att man lätt kan få hjälp med installationen av sitt bredband
 • De erbjuder även hembesök av erfarna tekniker
 • Bjuder comhem, tele2, boxer och comviq- kunder på deras streamingtjänst comhemplay+

Om man vill ha ett snabbt internet med snabb uppkoppling så bör man välja comhem, en pålitlig och erfaren leverantör som funnits länge på marknaden. Med deras breda kund nät kan man vara säker på att man anlitat en bra leverantör.

Vårt betyg: 4.4/5

Se erbjudanden från Tele2 här

Vill du jämföra mer?

Se fler operatörer