Telenor och deras bredband

TelenorTelenor är en mobiloperatör och en bredbandsleverantör i Sverige. De levererar sitt bredband via fiber, ADSL och mobilt bredband, vilket gör att man som kund har många valmöjligheter. Telenor levererar bredband både till privatpersoner och företag till förmånliga priser. De har idag en miljon nöjda kunder och har levererat sina tjänster sedan år 1997.

Mycket bra täckning

Att ha bra täckning är ett måste för att man ska kunna surfa. Utan täckning innebär - inget internet. Oavsett om du väljer mobilt bredband, ADSL eller fiber har telenor mycket bra täckning över då deras nät täcker hela 99,9% av Sveriges befolkning. Telenor satsar på bäst täckning och har byggt ut sitt mobilnät i stora delar av landet. I Norrland har telenor till exempel byggt ut nätet med hela 140% och i söder med 40%. Men de fortsätter att växa och kommer göra fler satsningar inom snar framtid.

5G

Telenor erbjuder även 5G, dock främst i Stockholms innerstad än så länge. Men telenor bygger ut och hoppas på att inom snar framtid även kunna erbjuda det i flera städer runt om i hela landet.

Fiber

Fiber den snabbaste bredbandsanslutningen som finns på marknaden idag. Om man har ett öppet stads och fibernät så kan man förmodligen ansluta sig till telenors bredband. Om man kan ansluta sig till flera leverantörer i sin bostad så har man med största sannolikhet ett öppet stadsnät, men om man är osäker så kan man ta reda på vad som gäller för bostaden. På telenors hemsida kan man ta reda på om dem levererar sina bredbandstjänster till en specifik adress.

ADSL

Telenor erbjuder också internet via ADSL, det vill säga via telefonjacket. Har man inte tillgång till fiberanslutning men vill ha internet hemma så är detta ett perfekt alternativ. När man har kopplat upp sig via telejacket så är det bara att sätta igång och surfa.

Dela internet via mobilen

Med mobilt bredband kan man dela internet via mobiltelefonen och surfa på flera enheter samtidigt. Surfa på datorn, streama film på tv.n eller på surfplattan med telenors mobila bredband. Precis som ett WIFI men med mobilen. Det är en av många fördelar med att ha mobilt internet. Du kan alltså surfa vart som helst och när som helst.

Surfa vart som helst

Med mobilt internet behöver man inte tänka på vart man befinner sig eller på någon räckvidd, som man måste göra med fast bredband. Detta behöver man inte tänka på när man har mobilt internet, utan då kan man surfa vart som helst.

Surfgaranti

Telenor är så säker på sina tjänster och vill erbjuda både befintliga och nya kunder garantier. Därför har telenor en surfgaranti, som innebär att om bredbandet av någon anledning går ner bjuder telenor på 100GB surf till mobilen. Detta gäller dock endast kunder som tecknar abonnemang eller redan har abonnemang hos telenor.

Internet of things

Internet of things, eller IoT som det också kallas innebär att man kan ha koll på sina prylar även om man inte är hemma. Man kan alltså koppla upp till sina elektroniska produkter i hemmet och ha koll via sin mobiltelefon. Ett typ av enkelt larmsystem helt enkelt. Med telenors abonnemang, smart uppkoppling får man testa internet of things kostnadsfritt i 12 månader vid nytecknande av abonnemang. Men man kan även se vart bilen befinner sig samt starta dieselvärmaren om man har en med denna smarta lösning.

Både e-handel och i butik

Telenor finns både som e-handelsbutik och som fysisk butik och man kan därför välja om man vill beställa deras tjänster på nätet eller om man vill gå direkt till någon av telenors alla butiker som finns i Sverige. Telenor säljer även mobiltelefoner och surfplattor, därför kanske man vill besöka en fysisk butik istället för att vänta på att få telefonen eller surfplattan levererad.

Snabba leveranser

Som skrivet ovan har telenor även en e-handelsbutik och vill man hellre beställa sin telefon, eller andra tjänster via nätet erbjuder telenor snabba leveranser med fri frakt. Det är viktigt att få sina beställda varor och tjänster i rimlig tid och det får man med telenor.

Kontantkort och abonnemang

Med telenor kan man välja mellan att skaffa kontantkort eller abonnemang. Skillnaden är att med ett kontantkort betalar man för det man ska surfa för, medan med ett abonnemang får man en faktura varje månad. Men om man inte vill abonnera kan man alltså välja att skaffa ett kontantkort istället.

Flera betalningsalternativ

Med telenor kan man betala via faktura, e-faktura, autogiro, kivra och swish. Man kan endast utnyttja kivratjänsten och swishtjänsten om man har abonnemang hos telenor.

Ingen bindningstid

Det många människor fruktar är att binda upp sig på något och att behöva betala massa extra kostnader när dem till exempel säger upp sitt abonnemang. Men det behöver man alltså inte med telenor. Telenor anser att man ska förtjäna en relation och inte binda upp den.

Få hjälp med installationen av ditt bredband med hjälp av digihjälpen

Om man behöver hjälp med installation och inkoppling i hemmet så kan man ta hjälp av telenors erfarna tekniker hos digihjälpen. De hjälper till med installation, montering, inställningarna på datorn samt att dra kablar. Sen kan man bara njuta av sitt förinstallerade och monterade bredband.

Telenors app

Telenor har även en app, med den får man mer kontroll över sitt abonnemang, sin surfmängd, sin förbrukning och sina fakturor. Allt för att underlätta för kunden och för att kunden ska få en överblick på deras tjänster hos telenor.

Telenor erbjuder även andra tjänster

Med telenor kan man även teckna mobilabonnemang, köpa till routrar till bredbandet, köpa telefoner, smartwatch.s samt ansluta sig till deras tv-tjänster.

Bred kundservice

Om man behöver hjälp så kan man kontakta telenors kundservice på fler olika sätt, man väljer helt enkelt det alternativ som passar en bäst. Man kan ringa in till telenor, man kan mejla men man kan även gå in på deras hemsida och få svar på de allra flesta frågor.

Telenor erbjuder familjeabonnemang

Med telenors familjeabonnemang lönar det sig, ju fler man är som ansluter sig till telenor, desto billigare blir det. Vilket är ett jättebra alternativ om man har en stor familj.

Säkra dig med Telenors säkerhetspaket

Idag är det viktigt att säkra sin data och dator för att man till exempel inte ska bli drabbad av virus, eller att någon hackar sig in på datorn och känslig information blottas. Detta kan man göra med telenors säkerhetspaket. Telenor erbjuder säkerhetspaket från F–secure för att man ska bli skyddad. Det kan användas på dator, mobil och på surfplatta.

Sammanfattning och omdöme

Sammanfattningsvis bör man välja telenor som internetleverantör för att:

 • De har flera olika internetlösningar
 • De har mycket bra täckning i hela landet
 • Förmånliga och bra priser
 • De erbjuder surfgaranti
 • De har en bred kundservice
 • Telenor erbjuder IoT, ha koll på vad som händer i huset även om man inte är hemma.
 • De erbjuder familjeabonnemang
 • Både e-handelsbutik och fysisk butik
 • Telenor erbjuder flera tjänster och produkterg
 • Snabba leveranser och fri frakt
 • Ingen bindningstid
 • Telenor erbjuder även mobilabonnemang, tv-tjänster, mobiler, smartwatch.s och routrar
 • Erbjuder 5G, dock främst i Stockholms innerstad
 • Telenor erbjuder hembesök av erfarna tekniker för hjälp med installation och montering
 • Telenor har även en app
 • Telenor har många olika betalningsalternativ men för att betala med swish eller kivra måste man teckna ett abonnemang hos dem
 • Erbjuder säkerhetsskydd som skyddar både dator, telefon och surfplatta

Man bör alltså välja Telenor om man vill ha en bredbandsleverantör som erbjuder många lösningar och produkter till förmånliga priser.

Vårt betyg: 4.15/5

Se erbjudanden från Telenor här

Vill du jämföra mer?

Se fler operatörer