Fibio och deras bredband

Fibio är en mobiloperatör som levererar bredband via mobilt bredband. De levererar sitt bredband till privatpersoner. Med Fibio utlovas bra täckning, de täcker 99,9 % av Sveriges befolkning och 90 % av Sveriges yta och använder sig av telenors nät. Och man kan alltså känna sig trygg med att skaffa bredband hos dem då de har en bred täckning över hela landet.

Fler valmöjligheter med Fibio

Fibio erbjuder olika surfpaket så att man ska hitta det som passar bäst. För de som surfar mycket finns 200GB och för de som surfar lite mindre finns det 40GB, men för de som är lite mittemellan finns även 100GB. Är ni flera eller om du surfar rejält mycket så finns även ett internetabonnemang med obegränsad surf.

Billigare för studenter och seniorer men också för barn och familjer

Fibio erbjuder låga priser till alla men för studenter och seniorer har dem pressat priserna ännu mer. Studenter och seniorer har inte lika mycket inkomst och Fibio vill alla ska få samma möjligheter och därför erbjuder dem extra låga priser för de som studerar och till pensionärer.

Men även om man är en stor familj eller ett barn erbjuder Fibio också rabatter. Genom att teckna deras barnabonnemang får man halva priset på abonnemanget de första fem månaderna. Gäller barn upp till 18 år.

Med familjeabonnemanget får man också rabatterade priser, ju fler i familjen som tecknar abonnemang hos Fibio desto billigare blir det.

Dela internet via mobilen med mobilt bredband

Med mobilt bredband kan man dela internet via mobiltelefonen och surfa på flera enheter samtidigt. Surfa på datorn, streama film på Tv:n eller på surfplattan med Fibios mobila bredband. Precis som ett WIFI men med mobilen.

Surfa vart som helst med mobilt internet

Med mobilt internet behöver man inte tänka på vart man befinner sig eller på någon räckvidd, som man måste göra med fast bredband. Detta behöver man inte tänka på när man har mobilt internet, utan då kan man surfa vart som helst. Dock bör man ha i åtanke att det finns platser i Sverige som saknar täckning då det inte finns mobilmaster överallt. Men detta gäller generellt för alla operatörer och leverantörer och beror inte på Fibio som mobiloperatör.

100 % kundnöjdhetsgaranti och bred kundservice

Fibio satsar och fokuserar på enkelhet och vill att alla kunder ska vara helt och hållet nöjda, därför erbjuder dem 100 % kundnöjdhetsgaranti. Med Fibio kan man välja att bli uppringd, tanken med det är att man som kund ska slippa sitta i telefonköer. Men man kan även mejla in till dem om man hellre vill det. Samt hitta mycket information och svar på frågor på deras hemsida.

Prisgaranti

Fibio är den enda operatören som vi hittat som erbjuder prisgaranti, vilket innebär att om man hittar en likvärdig tjänst till ett lägre pris hos en annan operatör så matchar Fibio det. Det är väldigt unikt, som kund får man en mer seriös bild av företaget. De känns också ärliga och måna om sina kunder.

Web-shop och hemsida

På Fibios webshop kan man köpa de senaste modellerna av mobiltelefoner till bra priser samt surfplattor. På hemsidan kan man även beställa mobilabonnemang till låga priser. Eller varför inte kombinera ett abonnemang och en telefon för att sänka priset ytterligare.

Betalning

Fibio erbjuder olika betalningsalternativ såsom e-faktura, faktura via epost samt autogiro. Med autogiro dras beloppet automatiskt månadsvis och man behöver inte vara orolig över att man missar en faktura.

Fibio har även självbetjäning på ”mina sidor”

På ”mina sidor” kan man få en överblick över sina abonnemang och göra ändringar som till exempel ändra abonnemangsform, se hur mycket surf man har förbrukat samt ändra betalningsalternativ med mera.

Sammanfattning och omdöme

Sammanfattningsvis bör man välja Fibio som internetleverantör för att:

  • Erbjuder olika paket för att man ska hitta det paket som passar bäst, 40GB, 100GB, 200GB och obegränsad
  • Erbjuder låga och bra priser
  • Billigare för studenter, seniorer, barn och familj
  • Erbjuder prisgaranti, om man hittar en likvärdig tjänst till ett lägre pris matchar Fibio det
  • Fibio satsar på kundnöjdhet och med deras kundtjänst kan man välja att bli uppringd, istället för att sitta i telefonkö men man kan även välja att mejla till dem
  • Erbjuder även fler tjänster och produkter såsom mobiltelefoner och surfplattor
  • De erbjuder flera betalningsalternativ, e-faktura, faktura via epost samt autogiro
  • Erbjuder självbetjäning på ”mina sidor”

Fibio är den enda operatör som erbjuder prisgaranti, vilket är väldigt unikt. Men det innebär också att dem är väldigt säkra på vad dem erbjuder. Som kund kan det vara en trygghet och kännas som ett seriöst företag. De erbjuder också att ringa upp kunden om de är i behov av hjälp, vilket också är unikt och en väldigt uppskattad lösning. Fibio erbjuder även rabatter för studenter, seniorer, barn och familjer. Rent prismässigt har inte Fibio snålat i alla fall. De har ett brett nät och går över Telenors nät och man behöver alltså inte vara orolig över att sakna täckning. En prisvärd bred telefonoperatör helt enkelt.

Vårt betyg: 3.5/5

Se erbjudanden från Fibio här

Vill du jämföra mer?

Se fler operatörer