Tre och deras bredband

Tre är en mobiloperatör som startade sin verksamhet i Sverige år 2000 och sen dess så har dem växt ofantligt snabbt. Tre erbjuder telefontjänster och internettjänster till både privatpersoner och företag. De levererar sitt bredband via mobilt bredband. Tre har olika paket att välja bland till förmånliga priser.

Mycket bra täckning med Tre

Att ha bra täckning är ett måste för att man ska kunna surfa. Utan täckning innebär - inget internet. Med tre får man tillgång till bra täckning över hela landet. Faktum är att deras mobilnät täcker 98,9% av hela Sverige. Tre erbjuder 2G, 3G, 4G och 5G, för att få det ultimata internet. Men för att vara säker på att det finns täckning där man befinner sig så kan man se det på Tre:s hemsida, med hjälp av deras täckningskarta.

Tre var först ut med 5G

Tre var den första operatören att kunna leverera 5G. Med ständigt jobb har tre redan hunnit bygga 400 master, vilket utger att 16% av Sveriges befolkning kan få tillgång till 5G. 5G lanserades i december 2019 och sen dess har tre fortsatt utveckla det och byggt master i hopp om att hela landet ska kunna nyttja 5G inom snar framtid.

Vad är då 5G?

5G är den senaste generationen av internetlösningar, innan 5G var det alltså 2G, 3G och 4G. Man hoppas och förväntas att 5G ska ge bättre bandbredd, hastighet för mobil surf och kapacitet. Även om 5G inte är helt utbyggt ännu kan man ändå testa det då tre har gjort detta möjligt. Än så länge finns 5G att testa i Stockholm, Uppsala, Västerås, Helsingborg, Lund och Malmö. Med 5G ska man få en hastighet på 1000-2000Mbit/s, förutsatt att förhållandena är optimala. Vilket betyder att man ska kunna ladda ner en hel film på 20 – 40 sekunder.

Dela internet via mobilen

Med mobilt bredband kan man dela internet via mobiltelefonen och surfa på flera enheter samtidigt. Surfa på datorn, streama film på TV:n eller på surfplattan med Tre:s mobila bredband. Precis som ett WIFI men med mobilen. Det är en av många fördelar med att ha mobilt internet. Du kan alltså surfa vart som helst och när som helst.

Surfa vart som helst

Med mobilt internet behöver man inte tänka på vart man befinner sig eller på någon räckvidd, som man måste göra med fast bredband. Detta behöver man inte tänka på när man har mobilt internet, utan då kan man surfa vart som helst.

Både e-handel och i butik

Tre finns både som e-handelsbutik och som fysisk butik och man kan därför välja om man vill beställa deras tjänster på nätet eller om man vill gå direkt till någon av Tre:s alla butiker som finns i Sverige. Tre säljer även mobiltelefoner och surfplattor, därför kanske man vill besöka en fysisk butik istället för att vänta på att få telefonen eller surfplattan levererad.

Snabba leveranser

Som skrivet ovan har tre även en e-handelsbutik och vill man hellre beställa sin telefon, eller andra tjänster via nätet erbjuder tre snabba leveranser med fri frakt. Det är viktigt att få sina beställda varor och tjänster i rimlig tid och det får man med tre.

Kontantkort och abonnemang

Man kan välja mellan att skaffa kontantkort eller abonnemang. Skillnaden är att med ett kontantkort betalar man för det man ska surfa för, medan med ett abonnemang får man en faktura varje månad. Men om man inte vill abonnera kan man alltså välja att skaffa ett kontantkort istället.

Många valmöjligheter med Tre:s olika tjänster och produkter

Med tre finns det många olika paket att välja bland, just för att man ska hitta det som passar bäst. Men utöver de olika paket som finns hos tre, erbjuder dem även produkter och tillbehör.

Tre har även mobiltelefoner, surfplattor och routrar

Förutom de tjänster tre erbjuder har dem även telefoner, surfplattor och routrar som man kan lägga till vid köp av ett abonnemang. Tre följer utvecklingen och ser till att tillhandahålla med de senaste modellerna. På hemsidan eller i butik kan man se exakt vilka telefoner, surfplattor och routrar de säljer.

Varför router?

Med mobilt bredband behöver man nödvändigtvis inte en router, men precis som med andra uppkopplingar som ADSL eller fiber så blir internet slöare ju fler som använder sig utav det. Och om man är en stor familj och bor i ett stort hus med tjocka väggar kan det störa WIFI-signalerna, därför är det bra att införskaffa en router. Med andra ord så är det inte nödvändigt om det inte är tänkt att flera ska använda sig utav det eller om man inte bor i ett stort hus med många rum.

Tre erbjuder bred kundservice

Bra kundservice är minst lika viktigt som ett fungerande bredband, med tre som leverantör får man just det. Tre erbjuder kundservice på både telefon, via mejl, chatt, via Tre:s app och även i Tre:s forum på deras hemsida. På tres hemsida hittar man de mest vanliga frågorna och svaren.

Dela surf med andra

Med tre kan man dela surf med andra genom att skicka den surfmängd man önskar. Surfen man skickar dras av från sitt eget abonnemang. Så varför inte överraska nära och kära med lite extra surf.

Tre i utlandet

Med tres tilläggstjänst 3Världen kan man surfa utomlands med samma pris som man betalar i Sverige. I hela 80 länder kan man få samma priser som de man betalar i Sverige och man behöver inte oroa sig för skyhöga fakturor när man kommer hem från semestern.

Tre erbjuder även familjeabonnemang

Tre erbjuder också ett familjeabonnemang till lågt pris. Varför inte låta hela familjen ta del av tres fantastiska erbjudanden, ju fler som ansluter sig till tre desto billigare blir det. Det kan helt enkelt inte bli bättre.

Tre:s app

Tre har också en app, med den får man mer kontroll över sitt abonnemang, sin surfmängd, sin förbrukning och sina fakturor. Här kan man också skicka surf till andra som också har tre som operatör.

Faktura och betalning

Med tre kan man välja hur man vill betala sina fakturor. Man kan välja mellan e-faktura, att betala via appen eller via autogiro. Med autogiro sker betalningen per automatik så att man slipper behöva tänka på fakturan varje månad, för att det ska vara lätt att teckna abonnemang hos tre.

Sammanfattning och omdöme

Sammanfattningsvis bör man välja tre som internetleverantör för att:

 • Mycket bra täckning i hela landet
 • Erbjuder 2G, 3G, 4G och 5G
 • Med tre har man många valmöjligheter
 • Tre erbjuder förmånliga priser
 • Erbjuder flera tjänster och produkter
 • Bred kundservice med flera olika valmöjligheter
 • Både e-handelsbutik och fysiska butiker
 • Tre erbjuder snabba leveranser och fri frakt om man utnyttjar deras tjänster
 • Erbjuder både kontantkort och abonnemang
 • Man kan betala via faktura eller autogiro
 • Tre:s app gör att man får kontroll över sitt abonnemang, på sin surf och på sina fakturor
 • Tre erbjuder också familjeabonnemang
 • Tre erbjuder olika företagslösningar
 • Med Tre kan man surfa i 80 olika länder med samma pris som i Sverige med tilläggstjänsten 3Världen

Med Tre:s internet får man ett snabbt mobilt internet som man kan använda när som helst och vart som helst. Med Tre:s 5:e generation, 5G får man ett internet med full kapacitet och snabb hastighet. För att läsa mer om Tre:s priser och specifika paket, se erbjudanden nedan.

Vårt betyg: 4.5/5

Se erbjudanden från Tre här

Vill du jämföra mer?

Se fler operatörer