Hallon och deras bredband

Hallon är en mobiloperatör i Sverige, de erbjuder mobiltjänster men även internettjänster och har mycket låga priser. De levererar sitt bredband via mobilt bredband, som har växt ofantligt mycket genom åren. Man kan välja att abonnera men dem har även kontantkort, om man inte vill teckna ett abonnemang. Med hallon kan man bestämma lite själv hur mycket man vill betala och när man ska betala om man utnyttjar deras kontantkort. Dem inte har någon bindningstid eller uppsägningstid som andra operatörer och leverantörer kan ha. Dessutom har hallon riktigt låga priser på sina paket och olika valmöjligheter, allt beror på vad kunden har för behov och hur mycket kunden använder sig utav sitt mobila internet. De surfpaket som hallon erbjuder är 5GB, 20GB, 100GB och 200GB. Hallon erbjuder sina tjänster både till privatpersoner och till företag.

Vilket paket ska man då välja

Allt beror på hur mycket surf man förbrukar, det är onödigt att betala för mer än vad man behöver och därför har hallon olika valmöjligheter, för att man ska hitta det som passar en själv bäst. Om man vet vad man ska använda sitt internet till får man också en uppfattning på hur mycket surf man behöver. Om man till exempel ska använda internet för att titta på film, då går det åt rätt mycket surf. Men om man däremot bara ska kika runt på lite internetsidor då och då så krävs inte lika mycket surf. Det som är bra med Hallon är att man kan köpa till extra surf om det man valt inte skulle räcka. Man måste alltså inte vänta en månad till för att kunna fylla på med surf och därför behöver man inte känna att man valt fel paket. Det finns också kombinationspaket, för både telefoni och mobilt bredband.

Mycket bra täckning

Att ha bra täckning är ett måste för att man ska kunna surfa. Utan täckning innebär - inget internet. Hallon går på tre.s nät och erbjuder både 3g, 4g och 4g plus och har alltså oftast bra täckning vart man än befinner sig. En sak man måste ha i åtanke är att täckningen också beror på vart någonstans i landet man bor, där vissa ställen har begränsat med täckning som till exempel uppe i Norrland där det finns mycket skog och berg. På nätet kan man söka om hur täckningen är generellt i sitt område, om man är osäker. Men överlag erbjuder hallon bra täckning i hela landet med undantag norra Sverige.

Ingen bindningstid eller uppsägningstid

Ingen bindningstid eller uppsägningstidDet många människor fruktar är att binda upp sig på något och att behöva betala massa extra kostnader när dem till exempel säger upp sitt abonnemang. Men det behöver man alltså inte med hallon. Hallon har inga bindningstider eller uppsägningstider och man kan alltså säga upp tjänsten när man vill. Inga extra kostnader, inga dolda avgifter, superlätt helt enkelt.

Fylla på när man vill och spara surf

Alla människor vill ha det enkelt, med hallon får man just det. Med hallon kan man enkelt fylla på surf när man behöver och vill. Man kan enkelt gå in på Hallons hemsida och fylla på med surf via enkla knapptryck. Eller få snabb hjälp via Hallons chattforum.

Om man istället har surf över, någon månad kan man spara den och nyttja den när man har behov av det. Med hallons tjänster kan man spara surf upp till 100GB, detta gäller dock om man tecknar abonnemang hos Hallon.

Dela internet via mobilen

Med mobilt bredband kan man dela internet via mobiltelefonen och surfa på flera enheter samtidigt. Surfa på datorn, streama film på TV:n eller på surfplattan med Hallons mobila bredband. Precis som ett WIFI men med mobilen. Det är en av många fördelar med att ha mobilt internet. Du kan alltså surfa vart som helst och när som helst.

Surfa vart som helst

Med mobilt internet behöver man inte tänka på vart man befinner sig eller på någon räckvidd, som man måste göra med fast bredband. Detta behöver man inte tänka på när man har mobilt internet, utan då kan man surfa vart som helst.

Billigare för studenter och seniorer

Hallon erbjuder låga priser till alla men för studenter och seniorer har dem pressat priserna ännu mer. Studenter och seniorer har inte lika mycket inkomst och hallon vill att dem ska få samma möjligheter som alla och därför erbjuder dem extra låga priser för de som studerar och till pensionärer. Notera att detta gäller mobilabonnemang, men även dessa kan användas som mobila bredband.

Snabb kundservice

En annan sak som är viktigt och många kunder vill ha, det är snabb hjälp och trevligt bemötande. Med hallons chattservice behöver man inte sitta i långa telefonköer och komma till en automatisk röst som ber en att knappa in massa siffror. Utan du får snabb hjälp direkt. Man kan också gå in på hallons hemsida och få många svar, som man kan hitta i deras forum.

Erbjuder även telefonitjänster och telefoner

Hallon erbjuder även telefonitjänster till riktigt låga priser. Om man tecknar ett mobilabonnemang hos hallon ingår det också surf. Dessutom kan man köpa till en mobiltelefon då Hallon också erbjuder telefoner. Om man vill lägga till en mobiltelefon i efterhand går detta också bra. På mina sidor på hallon kan man med enkla instruktioner beställa en telefon.

Betalning

Betalning sker främst via betalkort med direktbetalning, på så sätt vet man hur mycket man betalat och när surfen är slut köper man bara till mer surf. Men om man hellre vill betala via e-faktura eller autogiro går även det bra, dock måste man kontakta hallons kundtjänst för att tillämpa dessa betalningsalternativ. Med autogiro behöver man dock inte tänka på betalning, utan allt sköts per automatik. Det är ett uppskattat och smart betalsätt.

Hallons app

Hallon har också en app för ytterligare snabb service och för att man ska ha koll på sina abonnemang. Här kan man till exempel beställa en ny telefon, fylla på med mer surf, se över sina kostnader, byta paket, byta abonnemangsform och mycket mer.

Sammanfattning och omdöme

Sammanfattningsvis bör man välja hallon som internetleverantör för att:

 • Hallon erbjuder snabbt internet till låga priser
 • Hallon har ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Man kan fylla på surf när man vill och behöver
 • Man kan välja mellan flera olika surfpaket, för att hitta det som passar bäst
 • Man kan spara upp till 100GB surf, vid tecknande av abonnemang
 • Man kan surfa när och vart man vill
 • Man kan surfa från olika enheter samtidigt
 • Snabb och trevlig kundservice
 • Bra täckning då det går på Tre:s nät
 • Pressat låga priser till studenter och seniorer
 • Man kan köpa till en telefon till lågt pris
 • Betala direkt med betalkort vid köp av kontantkort
 • Man kan betala via e-faktura eller autogiro, dock måste man kontakta hallons kundtjänst för att tillämpa dessa betalningsalternativ
 • Betala direkt med betalkort vid köp av kontantkort
 • Med Hallons app får man mer kontroll över sitt abonnemang
 • Ingen räckvidd med mobilt internet utan man kan surfa vart man än befinner sig

Kunder vill att allt ska fungera, att det ska vara snabbt, billigt och enkelt. Man vill inte ha något krångel och vill kunna få snabb och bra hjälp om man är i behov av det. Man vill inte känna sig bunden till något och betala massa onödiga extra kostnader. Allt detta får man med hallons tjänster. Betalningen sker via autogiro, faktura eller kontantkort för att man ska kunna välja det alternativ som passar bäst. För att se exakta priserna och paketen som hallon erbjuder, ta en titt nedan.

Vill du jämföra mer?

Se fler operatörer