Ownit och deras bredband

Ownit är en bredbandsleverantör I Sverige och grundades år 2004. De erbjuder fast internet via fiber. Fiber har idag bäst prestanda när det kommer till internetlösningar, och är därmed den bästa lösningen att leverera snabbast internethastighet. Ownit finns idag i bland annat Stockholm, Malmö, Göteborg, Svedala, Helsingborg och Lund, där de också levererar sina internettjänster. De levererar sina tjänster till både företag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar och erbjuder hastigheter på 10, 100, 250, 500 eller 1000 mbit/s till mycket bra priser.

Snabbaste bredbandet enligt Steam

Steam är ett av världens största digitala distributionsbolag inom spelbranschen, det lanserades år 2003 och växte snabbt. Och har idag cirka 47 miljoner användare. Steam är känt världen över och används inte bara som en spelplattform utan också som en social kanal, via till exempel chattforum. Steam använder ownits bredband och menar att det är den snabbaste internetleverantören på marknaden, enligt steams egna mätningar. Och det är ett toppbetyg att få utav en av världens största speldistributör. Med steams årliga mätningar har man uppmätt att ownit har en snitthastighet på 126 Mbit/s, vilket är 70% mer än snitthastigheten bland andra svenska bredbandsleverantörer.

Huvud partner till världens största spelcenter, Inferno online

Ownit samarbetar med Inferno online som är världens största spelcenter. De har sedan flera år tillbaka levererat sina tjänster till inferno onlines anläggningar i Sverige. Varje år har inferno online cirka 50 000 besökare, alla för samma ändamål, att spela. Men för att kunna göra det, behövs ett snabbt och stabilt bredband, vilket ownit levererar.

Mycket bra recensioner via Trustpilot

Trustpilot är en portal på nätet där människor lämnar sina omdömen om en vara, tjänst eller ett företag. Och det har varit mycket tacksamt och uppskattat av företag världen över. Ownit är en av många företag som fått mycket bra recensioner via Trustpilot. Vilket också innebär att fler människor blir nyfikna på ownit och kommer med största sannolikhet rekommendera företaget vidare. Att få bra omdömen från konsumenter är ett tecken på att företaget är bra och håller vad de utlovar.

Bäst i test enligt svenskt kvalitetsindex, SKI

Ownit har enligt svenskt kvalitetsindex fått bäst omdöme de senaste 5 åren och dem jobbar hårt för att få samma omdöme även i år och kommande år. Svenskt kvalitetsindex mäter årligen kundnöjdheten på konsumenter för att få en uppfattning om hur kunder upplever en viss tjänst, vara eller produkt. Ownit har rankats bäst, både i deras leverans men också med deras kundservice i jämförelse med andra bredbandsleverantörer.

Stadsnät och fiber

Om man har ett öppet stads och fibernät så kan man ansluta sig till ownits bredband då de levererar sina tjänster i de flesta stadsnäten. Några av de största näten är, Telia öppen fiber, open universe, fibra, itux, ip-only och zitius. Om man kan ansluta sig till flera leverantörer i sin bostad så har man med största sannolikhet ett öppet stadsnät, men om man är osäker så kan man ta reda på vad som gäller för bostaden. På ownits hemsida kan man ta reda på om dem levererar sina bredbandstjänster till en specifik adress.

Vilken hastighet ska man välja

Beroende på vad man gör så bör man välja hastighet därefter. När man streamar film och spelar spel krävs högre hastighet då det går åt mycket data att ladda ner en film eller ett spel. Men om man bara använder internet för att man till exempel behöver det i arbetet eller till studier krävs inte lika hög hastighet. Och det är onödigt att betala för mer än vad man behöver och därför erbjuder ownit olika paket, just för att man ska hitta det bästa alternativet.

Snabb och hjälpsam kundservice

Ownit erbjuder inte bara ett snabbt och stabilt bredband utan de har även en bra kundservice. Man uppskattar att få snabb och bra hjälp om man är i behov av det och det är precis vad ownit erbjuder. Deras kundservice har öppet varje dag, dessutom kan man mejla dem när som helst. På hemsidan kan man också få svar på de allra vanligaste frågorna.

WIFI–routers och säkerhet

Förutom snabbt internet erbjuder ownit också snabba WIFI–routers, allt för att man ska få ut det bästa av sitt internet. Med en kraftig router kan fler nyttja bredbandet men med samma snabba hastighet. I vissa bostäder kan det behövas en komplettering med en WIFI-extender som ownit också erbjuder. Om bostaden är stor eller har tjocka väggar kan det störa WIFI-signalerna och då behövs en WIFI–extender.

Idag är det viktigt att säkra sin data och dator för att man till exempel inte ska bli drabbad av virus, eller att någon hackar sig in på datorn och känslig information blottas. Detta kan man göra med olika säkerhetspaket. Ownit erbjuder säkerhetspaket från F –secure för att man ska bli skyddad. De erbjuder två säkerhetspaket, båda med samma trygga skydd. Det som skiljer är att ena paketet bör man använda sig utav om man har fler än en dator i hushållet. Dock bör nämnas att skyddet inte är kompatibelt med Mac-datorer.

Få hjälp med installationen med ownits hemmafixare

Om man är osäker på hur bredbandet och routern ska installeras kan man få hembesök av skickliga tekniker. Ownit samarbetar med företaget hemfixare och för en låg kostnad skickas en tekniker ut till bostaden. Teknikern sköter allt som behövs göras, kopplar in, installerar och ansluter, så att det enda man behöver göra är att sedan njuta av sitt snabba, färdiginstallerade bredband.Hemfixare erbjuder också andra tjänster såsom montering av belysning, sensorer och larm.

Erbjuder även TV-tjänster och mobiltjänster

Ownit har även tv-tjänster och mobiltjänster att erbjuda om man vill det. Det kan vara skönt att ha allt samlat på ett och samma ställe. Och få en samlad faktura på alla sina tjänster. De har också ett samarbete med den stora streamingjätten Cmore men även en egen streamingtjänst som heter ownit play.

Många olika betalningsalternativ

Det är viktigt att kunden blir nöjd därför erbjuder ownit flera olika betalningsalternativ. Man kan välja mellan faktura, e-faktura, epost-faktura, autogiro och även att få fakturan hemskickad per post.

Ingen bindningstid

Man vill inte binda upp sig på något och vill ha möjligheten att kunna avsluta sitt abonnemang när man vill. Därför har ownit ingen bindningstid, men däremot har ownit en månads uppsägningstid på alla deras tjänster.

Ownit sponsrar svensk e-fotboll

Ownit är en stolt huvudsponsor till svenska fotbollsförbundet. Svenska fotbollsförbundet satsar på e-fotboll. Detta drog igång år 2019 och planeras att fortsätta. Med ownit som huvudsponsor gör man det också möjligt att göra det.

Sammanfattning och omdöme

Sammanfattningsvis bör man välja ownit som internetleverantör för att:

 • De levererar snabbt och stabilt internet
 • Ownit har låga priser
 • Speldistributören steam rekommenderar ownit och deras snabba bredband
 • Bäst i test via svenskt kvalitetsindex, SKI
 • Ownit är huvudpartner till världens största spelcenter, Inferno online
 • Många valmöjligheter med ownits olika hastighetspaket
 • Snabb och trevlig kundservice
 • De levererar även mobiltjänster och tv-tjänster
 • De erbjuder WIFI-routers och bra säkerhetspaket
 • Hjälp med installation med ownits hemmafixare
 • Ingen bindningstid
 • Samarbetar med streamingjätten Cmore
 • Ownit har många betalningsalternativ, för att man ska kunna välja det som passar bäst
 • Stolt huvudsponsor av svensk e-fotboll

Med andra ord är ownit att rekommendera om man vill ha det snabbaste och mest stabila bredbandet, med intygelse av steam, inferno online och svenskt kvalitetsindex, SKI. För att se ownits specifika paket och priser, se erbjudanden nedan.

Vill du jämföra mer?

Se fler operatörer