A3 och deras bredband

A3 är en internetleverantör som erbjuder både internettjänster och mobiltjänster. A3 levererar sitt bredband via fiber, ADSL och mobilt bredband. De levererar sina tjänster både till privatpersoner och till företag.

Fiber

Fiber den snabbaste bredbandsanslutningen som finns på marknaden idag. Om man kan ansluta sig till flera leverantörer i sin bostad så har man med största sannolikhet ett öppet stadsnät och då kan man även ansluta sig till a3. Men om man är osäker så kan man ta reda på vad som gäller för bostaden. På a3s hemsida kan man ta reda på om dem levererar sina bredbandstjänster till en specifik adress.

ADSL

A3 erbjuder också internet via ADSL, det vill säga via telefonjacket. Har man inte tillgång till fiberanslutning men vill ha internet hemma så är detta ett perfekt alternativ. När man har kopplat upp sig via telejacket så är det bara att sätta igång och surfa.

Maximera räckvidden med en MESH-extender

Med MESH får man den optimala räckvidden i hemmet i jämförelse med vad man får med enbart en router. Med MESH så kommuniceras wifi från flera punkter till skillnad från när man bara har en router. Vilket gör att det inte blir överbelastning och att man får en bättre räckvidd i hela hemmet. En MESH-extender är dock inte nödvändigt om man inte bor i ett stort hus med många familjemedlemmar.

Dela internet via mobilen

Med mobilt bredband kan man dela internet via mobiltelefonen och surfa på flera enheter samtidigt. Surfa på datorn, streama film på Tv:n eller på surfplattan med a3.s mobila bredband. Precis som ett WIFI men med mobilen. Det är en av många fördelar med att ha mobilt internet. Du kan alltså surfa vart som helst och när som helst.

Surfa vart som helst

Med mobilt internet behöver man inte tänka på vart man befinner sig eller på någon räckvidd, som man måste göra med fast bredband. Detta behöver man inte tänka på när man har mobilt internet, utan då kan man surfa vart som helst.

Flera betalningsalternativ

Med a3 kan man betala via faktura, e-faktura, autogiro. För att slippa missa en faktura är autogiro ett bra alternativ då det dras pengar automatiskt varje månad från förvalt konto. Lätt och säkert helt enkelt.

Ingen bindningstid

Det många människor fruktar är att binda upp sig på något och att behöva betala massa extra kostnader när dem till exempel säger upp sitt abonnemang. Men det behöver man alltså inte med a3.

Få hjälp med installationen av ditt bredband

Om man behöver hjälp med installation och inkoppling i hemmet så kan man ta hjälp av a3.s erfarna tekniker. A3 samarbetar med Techbuddy och de hjälper till med installation, montering, inställningarna på datorn. Sen kan man bara njuta av sitt förinstallerade och monterade bredband.

Självbetjäning på ”mina sidor”

A3 har även en tjänst som kallas ”mina sidor”, med den får man mer kontroll över sitt abonnemang, sin surfmängd, sin förbrukning och sina fakturor. Allt för att underlätta för kunden och för att kunden ska få en överblick på deras tjänster.

A3 erbjuder även andra tjänster”

Med a3 kan man även teckna hemtelefoni, köpa till routrar till bredbandet samt ansluta sig till deras tv-tjänster.

Bred kundservice

Om man behöver hjälp så kan man kontakta a3.s kundservice på fler olika sätt, man väljer helt enkelt det alternativ som passar en bäst. Man kan ringa, chatta, mejla eller till och med skriva i deras chatt på Facebook. Man kan också gå in på deras hemsida och få svar på de allra flesta frågor.

Säkra dig med A3s säkerhetspaket

Idag är det viktigt att säkra sin data och dator för att man till exempel inte ska bli drabbad av virus eller att någon hackar sig in på datorn och känslig information blottas. Detta kan man göra med a3.s säkerhetspaket. A3 erbjuder säkerhetspaket från panda dome för att man ska bli helt skyddad.

ID-bevakning med A3

Med A3s gratistjänst ID-bevakning kan man se om man har blivit utsatt för ID-kapning. Personuppgifterna bevakas och man får en notering om någon ändring sker, och vart man i så fall ska vända sig.

Sammanfattning och omdöme

Sammanfattningsvis bör man välja A3 som internetleverantör för att:

 • De har flera internetlösningar, fiber, ADSL och mobilt internet
 • De har bra täckning i hela landet
 • Förmånliga och bra priser
 • De har en bred kundservice, man kan chatta, mejla eller ringa
 • A3 erbjuder flera tjänster och produkter
 • De har ingen bindningstid
 • A3 erbjuder hembesök av erfarna tekniker för hjälp med installation och montering
 • A3 har många olika betalningsalternativ såsom faktura och autogiro
 • Med A3s antivirusprogram kan man skydda känslig information på sin dator
 • Maximerad räckvidd i hemmet med en MESH-extender
 • A3 erbjuder ID-bevakning, en gratistjänst som informerar om ens ID har blivit kapat

Man bör alltså välja A3 om man vill ha en bredbandsleverantör som erbjuder många lösningar och produkter till förmånliga priser. De har ingen bindningstid och man kan alltså säga upp sig när som helst.

Vårt betyg: 3.65/5

Se erbjudanden från A3 här

Vill du jämföra mer?

Se fler operatörer