Chilimobil och deras bredband

Chilimobil är en mobiloperatör som levererar bredband via mobilt bredband. De levererar sina tjänster till både privatpersoner och företag. Chilimobils nät täcker 98,9% av Sveriges befolkning. Chilimobil är en fristående operatör som vill ge människor en bra och ärlig service.

Vilken mängd ska man välja

Beroende på vad man gör så bör man välja datamängd därefter. När man streamar film och spelar spel krävs högre datamängd då det går åt mycket data att ladda ner en film eller ett spel. Men om man bara använder internet för att man till exempel behöver det i arbetet eller till studier krävs inte lika hög datamängd. Och det är onödigt att betala för mer än vad man behöver och därför erbjuder chilimobil olika paket, just för att man ska hitta det bästa alternativet.

Dela internet via mobilen

Med mobilt bredband kan man dela internet via mobiltelefonen och surfa på flera enheter samtidigt. Surfa på datorn, streama film på tvn eller på surfplattan med chilis mobila bredband. Precis som ett WIFI men med mobilen.

Surfa vart som helst

Med mobilt internet behöver man inte tänka på vart man befinner sig eller på någon räckvidd, som man måste göra med fast bredband. Detta behöver man inte tänka på när man har mobilt internet, utan då kan man surfa vart som helst.

Bra för miljön och bra för plånboken

Chilimobil tänker och värnar om miljön, därför erbjuder dem fullt återställda mobiler som kan återanvändas och dessutom till ett riktigt bra pris. Dem kallar det Chili Reloved. Deras mål är att bli helt digitala och optimera pappers och plastanvändningen. Många av deras möten sker digitalt och kontoren drivs med miljömärkt el. Enligt chilimobil är det bara en början och de kommer fortsätta med miljösmarta lösningar.

Erbjuder även andra tjänster och produkter

Förutom abonnemang erbjuder chilimobil även andra tjänster samt produkter. De erbjuder mobiltelefoner till lägre pris samt Viaplay streamingtjänst.

Bred kundservice

Om man är i behov av hjälp så erbjuder chilimobil olika alternativ såsom chatt, mejl och hjälp via hemsidan där man kan få svar på de flesta frågorna. Kundservice är extremt viktigt för chilimobil och utlovar därför en bred tillgänglighet, även på helger. Enligt kundrecensioner har dem fått väldigt bra betyg vad gäller bra kundservice.

Chilimobils app

Med chilimobils app “mitt chili” får man en överblick över sina abonnemang, så att man har mer kontroll över de och sina fakturor. Här kan man även ändra abonnemangsform eller se hur mycket man har surfat.

Rekommendera chilimobil så lönar det sig

Om man rekommenderar chilimobil och värvar vänner erbjuder dem 10 kronor per värvad person. Det finns ingen gräns på hur många man får värva och det betyder alltså att om man värvar tillräckligt många kan det resultera i att man har en telefonräkning på 0 kronor.

Betalning

Med chilimobil kan man betala via kontokort och e-faktura. Men det vanligaste är att man betalar via kontokort. Månadsvis dras beloppet på förvalt kontokort, precis som ett autogiro. Men man kan också betala via faktura om man hellre vill det.

Årsabonnemang hos Chilimobil

Chilimobil erbjuder även ett så kallat årsabonnemang, det innebär att man binder sig hos dem på ett år. Fördelen med det är att man får fri surf samt ett rabatterat pris. Dessutom bjuder chilimobil på de två första månaderna. Nackdelen är att man bundit upp sig på ett år. Man har ju givetvis den sedvanliga ångerrätten på 14 dagar men efter det är man alltså bunden i ett år. När året nått sitt slut återgår abonnemanget till månadsabonnemang igen. Men om man vill fortsätta årsvis så kan man bara kontakta chilimobil så löser dem det.

Sammanfattning och omdöme

Sammanfattningsvis bör man välja chilimobil som internetleverantör för att:

 • De har ett brett nät och täcker 98,9 % av Sveriges befolkning
 • De har olika paket för att det ska passa alla
 • De har bra priser
 • Ingen bindningstid, bortsett från om man tecknar årsabonnemanget
 • Erbjuder också mobiltelefoner till ett lägre pris, samt streamingtjänster
 • Rekommendera chilimobil och det kommer löna sig
 • De erbjuder årsabonnemang för rabatterat pris och för de som inte vill betala månadsvis
 • De erbjuder en bra kundservice och utlovar en bred tillgänglighet, även på helger
 • Via chilimobils app får man en överblick över sina abonnemang.
 • Med chili reloved bidrar man även till en bättre miljö
 • Betalning via kontokort eller e-faktura

Om man vill ha ett mobilt bredband med en bra uppkoppling till bra pris ska man alltså välja chilimobil. De är dessutom den enda leverantör som erbjuder årsabonnemang för de som inte vill betala månadsvis samt till ett billigare pris där man får de två första månaderna gratis. Om man värvar vänner får man tillbaka pengar. Chilimobil erbjuder 10 kronor per värvad person och har man då många vänner kanske fakturan landar på 0 kronor om man värvar tillräckligt många. En bra och ärlig leverantör som erbjuder låga priser och bra kundservice helt enkelt.

Vill du jämföra mer?

Se fler operatörer