Penny och deras bredband

Penny är en relativt ny mobiloperatör och en internetleverantör i Sverige. De startade sitt företag år 2020 men har växt väldigt snabbt under bara ett år, trots omständigheterna med covid-19. De levererar sitt bredband via Comhems kabeltv-nät. Och levererar sina tjänster till privatpersoner. Med penny sköter man allt via deras app, betalningar, beställningar, påfyllning av surf med mera. Syftet är att man ska ha full kontroll över sina abonnemang och kunna göra lite som man vill, samt att man inte ska behöva känna sig beroende av någon. Enligt penny själva menar dem att de inte vill vara som alla andra leverantörer och ”copy-pastea dem” som de uttrycker sig. Vilket i och för sig är bra. Unikt är bra och det är också det som gör penny mer spännande. Men i vissa fall är man i behov av att prata med en fysisk person om problem uppstår eller om man behöver hjälp. Men tanken och idén är god men kanske inte fullt så igenomtänkt.

Tele2 och Comhem bildade Penny

Operatören tele2 köpte upp leverantören Comhem år 2018 och i samband med detta bildades lågprisoperatören penny. Det speciella med det är uppdelningen mellan telefoni och bredband, telefonin står tele2 för och Comhem står för bredbandet. Lite snurrigt kan man tycka men resultatet blir i alla fall penny. Tanken med penny är låga priser, ha egen kontroll och utan krångel helt enkelt. För de flesta människor är priset det viktigaste och enligt penny ska det uppnås med dem.

Bra uppkoppling och bra nät

Då penny går på Tele2s och Comhems nät kan man lita på att man får en snabb och bra uppkoppling. Tele2 och Comhem är två stora och erfarna leverantörer, de har funnits länge och har kommit en bra bit med utvecklingen. Tele2s nät täcker 90 % av Sveriges yta och 99,9 % av Sveriges befolkning. Enligt mätningar från streamingjättarna Netflix och Youtube har deras nät presterat på topp. Det finns också tester som uttrycker att Comhem har snabbast bredband i Sverige.

Bra erbjudanden med pennys olika paket

Penny erbjuder tre olika paket för fast bredband, just för att man ska hitta det som passar bäst. De paket som penny erbjuder är, bredband 100, 250 och 500. För de som inte använder internet så mycket är bredband 100 att rekommendera och för de som använder det mycket är det bredband 500 man bör ha. Men de som använder lite mittemellan så är det givetvis bredband 250 man ska välja.

De uppladdningshastigheter och nedladdningshastigheter som finns för respektive paket är:

 • 100 – nedladdning: 100mbps, uppladdning: 10mbps
 • 250 – nedladdning: 250mbps, uppladdning: 10mbps
 • 500 – nedladdning: 500mbps, uppladdning: 50mbps

Allt sköts via pennys app

Pennys tanke är att man ska sköta allt själv via deras app. Det ska minska krångel och man ska ha kontroll över sina abonnemang. Med appen ska man kunna anpassa sina abonnemang. Man kan till exempel ändra datapaket, ändra hastighet eller pausa sitt abonnemang. Man kan till och med ändra aktiveringsdatum för bredbandet om man är i behov utav det.

Ingen bindningstid, ingen startavgift

Det ska vara billigt och lätt, det är pennys motto. Därför ska man heller inte behöva betala några extra avgifter eller behöva binda upp sig på något. Och därför har penny varken bindningstid eller någon startavgift.

Studenter får mer rabatter

Som de flesta vet så har man inte någon jätteinkomst när man är student, penny är också medvetna om detta och därför vill dem erbjuda ännu mer rabatt till studenter. För att ta del av deras studenterbjudanden måste man vara ansluten och registrerad hos mecenat.

Dubbel surf vid tecknande av både telefon och bredband

Trots de låga priserna penny erbjuder är dem villiga att ge ännu mer. Men det krävs att teckna ett kombo-abonnemang hos dem. Det vill säga, att teckna både bredband och telefonabonnemang hos penny.

Kundservice men ingen kundtjänst

Med pennys app ska man kunna lösa de flesta problem själv då det ska finnas ett brett utbud med hjälpfunktioner i appen. Systemet ska vara enkelt uppbyggt för att man enkelt ska kunna lösa problemet själv, men om det mot förmodan inte går att lösa via appen, finns det möjlighet att kontakta dem ändå, via mejl.

Erbjuder hembesök av erfaren tekniker

Penny har väldigt bra instruktioner på hur man installerar sitt bredband, men om man mot förmodan behöver hjälp ändå har penny ett samarbete med erfarna tekniker. De gör hembesök och hjälper till med installationen och monteringen. Därefter är det bara att sätta sig ner och njuta av sitt färdiginstallerade bredband.

Pennys streamingtjänst, penny play

Penny har en alldeles egen streamingtjänst, penny play. Med denna tjänst får man tillgång till deras breda utbud av filmer och serier. Och penny bjuder på den i ett helt år om man tecknar abonnemang hos dem. Man får tillgång till denna tjänst direkt i appen, man behöver alltså inte ladda ner ytterligare en app för att kunna använda deras streamingtjänst. För enkelhetens skull.

Pennys snap-chatfilter

I samarbete med snapchat har penny varit med och lanserat deras ”landmarker”-lins. Penny fick förfrågan i förra året och kunde inte säga nej. I höstas släppte man den. ”Landmarker”-linsen för dramaten. I samma veva släppte penny även sin egen lins. Den kan användas oberoende av plats.

Sammanfattning och omdöme

Sammanfattningsvis bör man välja penny som internetleverantör för att:

 • Det ska vara lätt och inget krångel menar penny
 • Erbjuder pålitligt och stabila nät då de går på tele2.s och comhems pålitliga nät
 • Erbjuder fantastiskt låga priser
 • Ingen bindningstid, ingen startavgift
 • Streamingjättarna netflix och youtube menar att pennys nät presterar på topp
 • Man sköter allt på egen hand med pennys app, för att man ska få egen kontroll
 • Studenter får mer rabatt
 • Man får själv välja aktiveringsdatum när man tecknar bredband eller telefoni
 • Erbjuder en egen streamingtjänst, penny play. Som man får kostnadsfritt i ett år vid tecknande av abonnemang hos dem.
 • Erbjuder hembesök av erfarna tekniker om man behöver hjälp med installationen
 • Pennys egna snapchatfilter och i samarbete med snap-chat även en ”landmarker”-lins för dramaten
 • Dubbel surf vid tecknande av bredband och mobilabonnemang

Om man vill ha ett bredband med riktigt låga priser ska man alltså välja penny, men trots de låga priser dem redan erbjuder har dem även fler rabatter och erbjudanden. Så man kan ju inte direkt klaga på deras priser. De erbjuder studentrabatt och även dubbel surf om man tecknar både mobil och bredband hos dem. Penny är en del av tele2 och ligger i nivå med Comviqs låga priser, som också är en lågprisoperatör och ägs av tele2. Penny använder sig utav tele2.s och Comhem pålitliga nät, därför kan man bli garanterad att man surfar i ett brett nät. Som även erbjuder ett snabbt internet med en bra uppkoppling. Med penny sköts det mesta på egen hand och det är också det som var och fortfarande är pennys tanke. Det är för att man ska få egen kontroll över sina abonnemang och tjänster och inte känna sig beroende utav någon. När man ska teckna bredband hos penny får man själv välja när det ska aktiveras. Inga krångel, riktigt låga priser, inga extra kostnader, lätt att navigera i pennys app, bra internet och en pålitlig operatör. Det är penny, helt enkelt. För att få reda på exakta priser och paket som penny erbjuder, se erbjudanden nedan.

Vill du jämföra mer?

Se fler operatörer